Emir Abdullahiyan: İslam dünyası Filistin konusunda ortak tavır almalı

  • 16 Şubat 2017
  • 1.147 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İslam dünyası Filistin konusunda ortak tavır almalı

İran İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin’in sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını belirterek, “İslam dünyasının Filistin konusunda ortak tavır alması gereklidir” dedi.

Filistin’in Tahran Büyükelçisi Selah Ez-Zevavi ile görüşen Abdullahiyan, Filistin konusunun İslam dünyasının en önemli konusu olduğunu söyledi.

Yakında Tahran’da düzenlenecek Filistin’e Destek Konferansına değinen Abdullahiyan, ‘’İran İslam Cumhuriyeti Filistin halkı ve mücahitlerine terörist ve çocuk katili Siyonist rejim karşısındaki desteklerine güçlü bir şekilde devam edecektir’’ dedi.

Bazı ülkelerin Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirmelerini eleştiren Abdullahiyan, Kudüs’ün başkenti olduğu tarihi Filistin’in İslam dünyasına geri kazanılmasının yakın olduğunu söyledi.

Zevavi de İran’ın Mazlum Filistin halkına verdiği desteğe teşekkür ederek, Filistinlilerin İran’ın yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Her hangi bir İslam ülkesi aleyhine olan olayların ırkçı İsrail ve Siyonistlerin lehine olacağını vurgulayan Zevavi, İran halkı ve yetkililerine Filistin davasına desteklerinden dolayı teşekkür ederken İran’ın büyük ve önemli bir ülke olduğunu ve her zaman Filistin halkının yanında olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.