Emir Abdullahiyan: Musul’un zaferi bütün Iraklıların zaferidir

  • 13 Temmuz 2017
  • 974 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Musul’un zaferi bütün Iraklıların zaferidir

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işleri özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Musul’un terör örgütü IŞİD’den kurtarılmasını, Irak halkı ve devletine tebrik ederken, ”Musul’un kurtarılması, Irak’ta bütün dini ve siyasi liderlerin ve halkının zaferidir” dedi.

Emir Abdullahiyan,  dün el’Alem kanalına verdiği demeçte, Irak’ta Şii ve Sünni, Kürt ve Türkmenlerin Gönüllü Halk Güçleri içinde birleşmeleri ve Irak’ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Sistani’nin IŞİD  aleyhinde cihada katılmalarına Lebbeyk demelerinin,  Musul’un kurtuluşundaki en önemli unsurlar olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan yerel yönetiminin bağımsızlık için referandum düzenleme kararı konusundaki tutumuna da işaretle, bunu İslam dünyasını son yıllarda tehdit eden Amerika ve siyonist İsrail merkezli bir yabancı komplo olarak gördüğünü belirterek, İsrail ve bazı müttefikleri  İslam ülkelerinin parçalanması için çalıştıklarını  söyledi.

Irak Kürdistan bölgesindeki partiler, 7 haziran tarihindeki oturumda 25 eylül tarihinde Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılmasıyla ilgili referandum düzenlenmesi kararı almışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.