Emir Abdullahiyan: Ne Doğu ne de Batı siyaseti güçlü bir şekilde yerinde

  • 25 Ocak 2022
  • 167 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Ne Doğu ne de Batı siyaseti güçlü bir şekilde yerinde

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ”Bağımsızlık alanında ne Doğu ne de Batı siyaseti güçlü bir şekilde doğru yerindedir” dedi.

İRNA ajansına göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  dün (Pazartesi) Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nde düzenlenen İran ve Komşular Ulusal Konferansı’nın sonunda yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Dış ilişkilerde bunu açıkça beyan ederiz. Hem Doğu hem Batı ile çalışıyoruz ama bağımsızlık alanında ne Doğu  ne de Batı siyaseti güçlü bir şekilde doğru yerindedir.”

Emir Abdullahiyan, İran ve ABD arasındaki doğrudan görüşmelerle ilgili olarak da, ”Amerikalılar sürekli doğrudan görüşmeler için çağrıda bulunuyorlar, ancak vardığımız sonuçlarda henüz bu noktaya ulaşmadık.” dedi.

Emir Abdullahiyan, 13. hükümetin temel önceliklerinden birinin komşularla işbirliğine ve etkileşime öncelik vermek olduğunu belirterek, “Hükümet mevcut kapasiteleri en üst düzeye çıkarmaya ve askıya alınan kapasiteleri hayata geçirmeye ve ülkelerle ikili ilişkileri optimize etmeye çalışıyor.” dedi.

Emir Abdullahiyan, İran ve Türkiye işbirliği ile ilgili, ‘’ Cumhurbaşkanı Reisi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşkabad’da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) liderler zirvesinde yaptıkları görüşmede iki ülke Yüksek İşbirliği Komisyonunun Tahran’da düzenlenmesi kararı aldı, bu toplantıyı düzenlemeyi umuyorum, buna paralel olarak belki Astana üçlü toplantısını da düzenleyebiliriz.” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.