Emir Abdullahiyan: Nikki Haley’in yaptığı şov siyasi bir skandaldı

  • 17 Aralık 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Nikki Haley’in yaptığı şov siyasi bir skandaldı

İran Meclis Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Emir Abdullahiyan, ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley’in yaptığı şovu, Amerika-Suudi ortaklı siyasi bir skandal olarak nitelendirdi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley’in ileri sürdüğü iddiaları eleştirdi.

Emir Abdullahiyan, “Geçtiğimiz günlerde düzenlenen diplomatik müzakerede bir BM yetkilisinden Suudi Arabistan’ın Yemen’e yaptığı saldırılar sonucu bu ülkedeki bazı aşiretlerin bile roket sahibi olduğunu duydum” dedi.

ABD’nin BM Temsilcisi’nin şovunu yeni  siyasi bir skandal olarak değerlendiren Emir Abdullahiyan, “Riyad ve Abu Dabi yönetiminin Yemen’e gerçekleştirdiği gayri meşru saldırısının başlamasıyla birlikte eski ABD Başkanı Obama’nın döneminden beri ABD’li birçok yetkili, ülkesinin Suudi Arabistan’a istihbarat ve askeri imkanlar sağladığını ortaya koydu” ifadelerinde bulundu.

Emir Abdullahiyan sözlerinin devamında, ”Ne yazık ki, son üç yılda Yemen’de gerçekleşen kitlesel katliamlar yeni Amerikan ve Batı yapımı silahlar ve Siyonist İsrail’in geniş çaplı destekleri vasıtasıyla meydana gelmiştir.” dedi.

Yemen krizinin çözüm yolunun yalnız ve ancak siyasi yöntem olduğunu belirten Emir Abdullahiyan, Nikki Haley’in yaptığı şovun onlar için bir faydasının olmayacağını açıklayarak, şu anda Yemen’deki İslami direniş güçlerinin askeri saldırılara karşı en iyi durumda olduğunu aktardı.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan, Amerika ve batılı ülkelerin desteğiyle, Mart 2015’te Yemen’e savaş açmış ve Yemen’e düzenlenen saldırılarda bu zamana kadar  en az 12 bin Yemenli sivil ölmüş ve on binlercesi yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.