Emir Abdullahiyan: Savaş Ukrayna’daki krizin ve diğer krizlerin çözümü değil

  • 04 Mart 2022
  • 183 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Savaş Ukrayna’daki krizin ve diğer krizlerin çözümü değil

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün gece İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney ile yaptığı telefon görüşmesinde,”Savaş Ukrayna krizine çözüm değil ve başka krizler için de çözüm değil. Elbette krizin kökleri ve NATO’nun bölgede militarizmi yayma çabaları da gözden kaçmamalı.” dedi.

Fars Haber Ajansı’na göre, Emir Abdullahiyan bu telefon görüşmesinde, NATO ve müttefiklerinin Rusya’ya karşı gergin eylemlerine atıfta bulunarak, ABD ve NATO’nun Afganistan’daki 20 yıllık varlığını hatırlattı ve Yemen’deki krizin çözülmesi gerektiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Yemen’le ilgili son BM Güvenlik Konseyi kararının bu ülkenin gerçeklerini dikkate almadığını ve Yemen’e karşı savaşın çözümüne yardımcı olmayacağını da sözlerine ekledi.

Emir Abdullahiyan, İrlanda Dışişleri Bakanı’nın geçen ay Tahran’a yaptığı ziyarete ve Münih Güvenlik Konferansı oturum kulisinde kendisiyle yaptığı  toplantıya da değinerek, İran-İrlanda işbirliğinin etkin bir şekilde artmasını, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

İrlanda Dışişleri Bakanı da bu telefon görüşmesinde Viyana görüşmelerine atıfta bulunarak, “Tüm taraflar son adımı atmaya istekli ve anlaşmaya maksimum güven ve itimat sağlamak için çaba sarf ediliyor” dedi.

Simon Covoney, ekonomik garantiler konusunun İran için önemli olduğunu belirterek, “Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı Kararı’nın kolaylaştırıcısı olarak çabalarımızı iki katına çıkardık ve İrlanda da güven verici bir rol oynayabilir” dedi.

İrlanda Dışişleri Bakanı,  telefon görüşmesinde Güvenlik Konseyi’nin Yemen’le ilgili son kararı hakkında da “İrlanda bu kararı desteklemedi ve Yemen’de diyalog arıyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.