Emir Abdullahiyan: Terörizm karşısında tüm ülkelerin birleşmesi gerekir

  • 09 Aralık 2016
  • 1.047 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Terörizm karşısında tüm ülkelerin birleşmesi gerekir

İran Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan, Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye İşleri temsilcisi ile görüşmesinde, Ortadoğu’daki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunudu.

İran Meclisi Başkan Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye İşleri temsilcisi ile görüştü.

Terörizm sorunu hakkında Emir Abdullahiyan, “Terörizm, sadece Irak ve Suriye’nin sorunu değildir. Dolayısıyla da hızla tırmanan bu uluslararası sorunu engellemek için bütün ülkelerin güçlü iradesi gereklidir” dedi.

Emir Abdullahiyan, bazı ülkelerin terör örgütlerine finansal ve askeri destek sağladığına işaret ederek, “Bu tür parasal teşvikler kesilmezse gerici teröristlerin motivasyonu artacaktır. Ayrıca terörizme karşı mücadele yapılmadığı takdirde dünya genelinde güvenli bir nokta bulunmayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Suriye’deki krizin çıkış yolunun siyasi olduğunu savunan İranlı yetkili, “ABD, teröristlere yönelik çifte standart yaklaşımını değiştirirse, Ortadoğu sorunları ve özellikle de Suriye krizi için barışçıl çözüm yolunu bulmak mümkün olacaktır” açıklamasınında bulundu.

İran Meclisi Başkan Danışmanı, Yemen’in son durumuna da değinerek, Suudi Arabistan’ın bu ülkeye yaptığı saldırıların terörizmin bölgede yayılmasına neden olduğunu ve uluslararası karasularda gemiciliği tehdit ettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.