Emir Abdullahiyan: Yemen’in saldırganları uluslararası mahkemede yargılanmalılar

  • 12 Ekim 2016
  • 948 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Yemen’in saldırganları uluslararası mahkemede yargılanmalılar

İran İslami Şura Meclisi başkanı uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemen’in saldırganlarının savaş suçuyla uluslararası mahkemede yargılanmaları gerektiğini söyledi.

İRİB televizyonu 1. kanalın haber dairesine demeç veren Emir Abdullahiyan, Yemen ordusu ve Yemen halk komite güçlerinin dün gece taifelere yönelik füze saldırısına temas ederek, bu füze saldırısının Arabistan’a mesajının, ‘Yemen halkının Suudi rejiminin saldırılarına karşı misillemede bulunma konusunda eli-kolunun bağlı olmadığını ve ne zaman isteseler Suudi rejimi topraklarının içlerine kadar saldırgana misillemede bulunma gücüne sahip olduklarını göstermektir’ dedi.

Emir Abdullahiyan, Yemen güçlerinin Suudi rejimine bağlı askeri mekanları ve teçhizatları yerle bir etmelerine de işaretle, ”Yemen güçlerinin siyasi müzakerelerde güçlü olduğu gibi savaş cephelerinde de daha güçlü olduğunu göstermektedir” dedi.

İran meclis başkanı yardımcısı, Yemen Ensarullah hareketi güçlerinin Amerikan savaş filosunu füze saldırısı düzenlediğine dair Suudi medyasında çıkan iddiaları reddederken; ”bu gibi iddialar ve haberlerden hedef Suudi rejiminin Sana’daki son saldırısı gerçeğini saptırmak ve bu cinayetin üstünü örtmektir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.