Emir Abdullahiyan’dan AB’ye uyarı: Eski çizgiyi izlemeyi bırakın

  • 27 Ekim 2022
  • 142 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan’dan AB’ye uyarı: Eski çizgiyi izlemeyi bırakın

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan bugün ülkemizi ziyarete gelen Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Maki’le görüştükten sonra ortak basın toplantısında muhabirlerin karşısına çıktı.
Emirabdullahiyan ilk başta Belaruslu mevkidaşı Maki’nin kendisinin daveti üzerine Tahran’a geldiğini ve bugünkü görüşmelerinde, iki ülke arasında sağlanan anlaşmaların yürürlüğe geçirilmesi konusunu ele aldıklarını söyledi.
Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan daha sonra, İran’la Belarus arasındaki ticari mübadele alanında çok güzel bir ilerleme sağlandığına değinerek “Buna göre, yapılan programlar üzerine ticari mübadele hacmini arttırma suretiyle ileride daha iyi ve daha fazla gelişmelere şahit olacağımızı umut ediyoruz” dedi.
Emirabdullahiyan daha sonra Dışişleri Bakanlığımızın bugün açıkladığı Avrupa Birliğine yönelik yeni yaptırım listesiyle ilgili bir soru üzerine “Avrupa Birliğine hitaben şöyle bir uyarıda bulunmak istiyorum: Geçmiş yılların denenmiş ve başarısız kalan siyasetini ve çizisini izlemeyi bırakın.
AB üyesi sayılı birkaç ülke liderlerinin bölge ve ulusalrarası gelişmelere karşı aşırıcı ve fevri görüşleri olduğunu biz gayet iyi biliyoruz. Yoksa AB üyelerinden büyük bir kısmı akılcılık yönünde ilerliyor” şeklinde konuştu.
Emirabdullahiyan açıklamalarının başka bir bölümünde “Bazı ülkelerin bizim Rusya’ya Ukrayna savaşı bağlamında İHA’lar sattığımıza dair ileri sürdükleri asılsız ve boş iddialarını şiddetle reddediyor, Ukraynalı yetkilileri de İranlı-Ukraynalı uzmanlar düzeyinde ikili bir toplantı düzenleyip ellerindeki delil ve belgelerini ortaya koymaya davet ediyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan ayrıca, yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili müzakereler konusunda, ABD tarafının ikili davrandığını belirterek “Fakat biz kendi halkımızın menfaatleri yolunda kırmızı çizgimiz diye belirlediğimiz noktadan bir adım bile geri atmayacağız” diye vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.