Emir Abdullahiyan’ın Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne vurgusu

  • 12 Ekim 2022
  • 148 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan’ın Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne vurgusu

İran Dışişleri Bakanı, Salı günü, Ermenistan-İran Parlamento Dostluk Grubu başkanı ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki farklılıkların barışçıl bir şekilde çözülmesi çağrısında bulundu.

Fars haber ajansına göre, bu toplantıda Hüseyin Emir Abdullahiyan ,İran İslam Cumhuriyeti’nin ülkelerin ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterme ilkeli politikasına atıfta bulunarak, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözülmesi çağrısında bulunarak, Tahran’ın uluslararası sınırların değişmesi veya bölgedeki jeopolitik değişiklikler için herhangi bir girişime karşı olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, iki ülke arasında gelişen iyi ilişkilere ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesinde parlamentoların  rolüne değinerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin ilişkileri daha da genişletme çabalarına vurgu yaptı.

Emir Abdullahiyan, ayrıca, geçiş ücretlerini ve maliyetleri azaltarak iki ülke arasındaki ulaşım ve geçişin kolaylaştırılmasını ve İran şirketlerinin Ermenistan’ın iki ülke arasındaki ekonomik ve altyapı projelerinin uygulanmasına katılımını vurguladı.

Ermenistan ve İran İslam Cumhuriyeti arasındaki parlamenter dostluk grubu başkanı da, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaret ederek, bölgesel gelişmeler konusundaki tutumundan dolayı Tahran’a teşekkür etti ve Ermenistan’da işbirliği ile ilgilenen İranlı şirketlerin katılımını memnuniyetle karşıladı.

Ermenistan  heyetinin bu toplantıda değindiği diğer konular arasında ulaşım ve transit geçiş kolaylaştırma projelerinin hızlandırılması, ticari alışverişlerin artırılması ve iki ülke vatandaşlarının ve turistlerin hareketlerinin kolaylaştırılması yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.