Emirabdullahiyan: Bahreyn halkının direnişi, inci devriminin dayanıklılık sırrıdır

  • 11 Şubat 2018
  • 933 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan: Bahreyn halkının direnişi, inci devriminin dayanıklılık sırrıdır

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası İlişkiler Danışmanı Hüseyin Emirabdullahiyan, “Şeyh İsa Kasım”ın liderliği, Vefak Cemiyeti başta olmak üzere siyasi grupların rolü ve Bahreyn halkının gösterdiği mukavemetin Bahreyn’deki inci devriminin sürmesini sağlayan etkenler olduğunu belirtti.

Emirabdullahiyan, 14 Şubat 2011’de Bahreyn’de başlayan devrimin sürme nedenlerini izah ederek, Şey İsa Kasım’ın Bahreynli devrimcilerin liderli olarak her daim halkın taleplerini demokratik yollarla takip edilmesine çalıştığını vurguladı.

Sözlerinin devamında Emirabullahiyan, Vefak Cemiyeti gibi siyasi gruplar ve Bahreyn halkının mukavemetinin yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan Al-i Halife rejiminin baskıları ve Suudi askerlerin müdahalesine rağmen, bu devrimin sürmesini sebebiyet veren başka bir etken olduğunu kaydetti.

Bahreyn halkının devriminin bölgedeki diğer ülkelerdeki sürece rağmen barışçıl olduğuna dikkat çeken İslami Şura Meclisi Başkanı Danışmanı, Bahreyn’de en demokratik parti ve siyasi cemiyet olarak Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığının iptali ve Şeyh Ali Selman’ın tutuklanmasının, krizin kökünü rejimin içinde aramak gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Al-i Halife rejiminin Bahreynli devrimcileri İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilendirdiği iddialarına da tepki gösteren Emirabullahiyan, “İran İslam Cumhuriyeti, Bahreyn meselesine en ufak bir müdahalede bulunsaydı, Bahreyn rejimi İran karşısında duramazdı” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.