Emirabdullahiyan: Yabancı güçlerin varlığı, bölgede istikrara katkı sağlamaz

  • 30 Ağustos 2021
  • 2.175 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan: Yabancı güçlerin varlığı, bölgede istikrara katkı sağlamaz

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin varlığının bölgede sürdürülebilir istikrara katkı sağlamadığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan bugün Şam’da Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdat ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere konuştu.

Emir Abdullahiyan, bölge ve Müslüman ülkeleriyle işbirliği ve istişarelerin bölgede sürdürülebilir güvenliğin oluşturulmasında önemli rol ifa edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı, Suriyeli mevkidaşı ile, iki ülkenin ilişkilerinin daha da gelişmesi yolları hakkında çok yararlı görüşme yaptığına temasla, düşmanın zalimce yaptırımlarıyla mücadele için ticari ve ekonomik işbirliğini aktif şekilde geliştirmek için harita çizmekte olduklarını kaydetti.

Suriye, Irak ve Afganistan gelişmeleri hakkında istişarelerde bulunduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı, Afganistan’da kapsayıcı bir hükümetin kurulmasına vurgu yaptı.

Bakan Emir Abdullahiyan, Siyonistler’in bölgede güvensizliğe yol açan önemli etken olduğunu, Siyonistler’in Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudileri bölgede ve Filistin’in tarihi topraklarında esir aldıklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.