Emirabdullahiyan’dan Mezar-ı Şerif faciası sorumlularının belirlenmesi gerektiğine vurgu

  • 11 Ağustos 2022
  • 645 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan’dan Mezar-ı Şerif faciası sorumlularının belirlenmesi gerektiğine vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Afganistan yönetim yetkilileriyle birlikte Mezar-ı Şerif faciasının çeşitli boyutlarına açıklık getirmenin Dışişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu kaydederek bu konunun her zaman gündemde olduğunu vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti gazeteci ve diplomatlarının şehadetlerinin 24. yıl dönümü anma töreni, 10 Ağustos Çarşamba günü Afganistan’ın Mezar-ı Şerif şehrinde Hüseyin Emirabdullahiyan ve şehit ailelerinin huzurunda gerçekleştirildi.

Hicri Şemsi 17 Mordad 1377’de İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı muhabiri Mahmud Sarmi ile birlikte Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentinde İran konsolosluğundan sekiz kişi şehit oldu.

Bu vesileyle Halk Kültürü koseyi, her yıl 17 Ağustos’u Gazeteciler Günü olarak ilan etti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti diplomatları ve gazetecinin Mezar-ı Şerif kentinde düzenlenen şehadet yıldönümü töreninde, yaptığı açıklamada, çeşitli boyutlarına açıklık getirmenin Dışişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu kaydederek bu konunun her zaman gündemde olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.