Emperyalizm denizden uzak kalmamızı istiyor

  • 03 Mayıs 2016
  • 968 kez görüntülendi.
Emperyalizm denizden uzak kalmamızı istiyor

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Habibullah Seyyari, “Emperyalizmi her zaman tehdit biliyor, mücadeleye hazırlıklıyız” dedi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, Tahran’ın Terbiyet Müderris Üniversitesi’nde bugün yaptığı konuşmada, “Allah’ın deniz vesilesiyle bize verdiği imkanlardan iyi bir şekilde yararlanamamışız. Bu hususta dikkatli olmamız lazım” dedi.

“Niye bizim mallarımız ilk önce Dubai’ya daha sonra İran’a geliyor?” sorusunu dile getiren Tuğamiral, “Denizden faydalanmak konusunda yanlış bir kültürle yola çıkmaktayız. Düşman bazı deniz ürünlerini kötü göstermekle denize sahip çıkıyor” diye ekledi.

Tuğamiral Seyyari, Mekran Kıyılar’nın büyük önem taşıdığını belirterek, “Deniz güç kaynağıdır. Emperyalizm bizim denizden uzak kalmamızı istiyor. Dünya’daki önemli kentlerin çoğunun denize kıyısı vardır, lakin İran’ın denize kıyısı olan önemli bir kenti yoktur. Mekran Kıyılar’ında da kalkınma konusu gündemde değil” ifadelerinde bulundu.

Seyyari,  “15 ülkeyle komşu olan İran’ın 12 ülkeyle ortak deniz sınırı vardır. İşte bu konu denizin ne denli bizim için önemli olduğunu yansıtmaktadır” diye söyledi.

Batı Asya’yı dünyanın en önemli bölgelerinden biri olarak nitelendiren Deniz Kuvvetleri Komutanı, “İran’ın bölgedeki konumu önemlidir. Biz, Umman denizi yoluyla tüm dünyaya çıkabiliriz ve hiç kimse de bize engel olamaz” şekliden konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.