Ensari: Amerika’nın İran aleyhindeki politikaları yenilgiye uğramıştır

  • 25 Ekim 2018
  • 1.380 kez görüntülendi.
Ensari: Amerika’nın İran aleyhindeki politikaları yenilgiye uğramıştır

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Suriye Müzakere Heyetinin Başkanı Hüseyin Cabiri Ensari, ‘’Amerika gibi ülkelerin İran’ın Suriye’de rolüne yönelik mantıksız tutumu etkili diğer aktörler tarafından izlenmeyecektir zira bu yenilgiye uğramış bir politikadır’’ dedi.

Moskova’da bulunan Ensari, İran, Rusya ve Türkiye uzmanlar heyetlerinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’de düzenlenecek Suriye konulu toplantı ile ilgili sorular üzerine bu konuyu dile getirdi.

Ensari, ‘’Hiç bir ülkenin başka bir ülkeyi kenara koyma imkanı yoktur. İran’ın Suriye’deki rolü, Astana süreci ve o ülkedeki barış gerçeklere dayalıdır ve bu Türkiye ve diğer aktörlerinin dikkate aldığı konudur’’ dedi.

Ensari, ‘’İran geçmiş yıllarda tüm ciddiyeti ve gücü ile Suriye devletinin yanında yer almıştır ve iki yıldan beri de Astana müzakereleri çerçevesinde barışın sağlanması için çaba sarf etmekte ve bu çabalarına devam edecektir’’ dedi.

Dünya’nın her noktasında toplantıların düzenlendiğini ve bunun doğal olduğunu ifade eden Ensari, bir toplantının düzenlenmesinin siyasi ve jeopolitik gerçeklerin değişmesine sebep olmayacağını söyledi.

Suriye’deki barış süreci ile ilgili çok önemli mesafe alındığını ifade eden Ensari, ‘’Bana göre biz yolun üçte ikisini tamamlamışız ve sadece üçte birlik bir kısım vardır’’ dedi.

Ensari, Rusya yetkililerin ile yaptığı görüşmelerde Suriye konusunun yanında, Yemen konusunun da gündeme geldiğini belirterek o ülkedeki insani facianın son bulması için görüşmeler yaptıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.