Ensari: Astana oturumu olumlu sonuç verdi

  • 26 Ocak 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
Ensari: Astana oturumu olumlu sonuç verdi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Yardımcısı, Astana’dan ayrılmadan önce Kazakistan Milli televizyonuna yaptığı açıklamada, Astana oturumunun, Suriye’de barış umutlarını artıran ilk bölgesel ve uluslararası bir girişim olduğunu söyledi.

İRİB haber ajanslarının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Yardımcısı Suriye konusunda bölgesel ve uluslararası girişimlerin öteki uluslararası barış görüşmelerinin yerini almayacağını, ancak aynı paralellikte barış ve ateşkese bir katkı sağlamaya çalışıldığını söyledi.

Astana oturumu İran, Türkiye ve Rusya’nın katkıları üzere düzenlenmiş ve iki günlük görüşme sonrası evvelki gün son bulmuştu.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da iki gün süren barış görüşmelerinin sonuç bildirisinde, Suriye’de ateşkesin izlenmesi ve uygulanmasının sağlanması için Rusya, Türkiye ve İran’dan oluşan üçlü bir mekanizmanın kurulduğu açıklandı.

Salı günü Astana’da yapılan ortak basın açıklamasında tarafların, “Ateşkese tam uyumu sağlamak ve izlemek, bölgedeki ateşkese yönelik herhangi bir provokasyonu engellemek ve tüm yönleriyle ateşkesin nasıl sağlanacağını belirlemek” konusunda anlaştıkları belirtildi.

Taraflardan IŞİD  ve El Nusra ile ortak mücadele konusundaki kararlı tutumlarını sürdürmeleri ve bu grupları, “diğer silahlı muhalif gruplardan ayırmaları” istendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.