Ensari: İran’ın Suriye’deki varlığı Suriye hükümetinin isteği üzerinedir

  • 01 Ağustos 2018
  • 1.437 kez görüntülendi.
Ensari: İran’ın Suriye’deki varlığı Suriye hükümetinin isteği üzerinedir

İran dışişleri bakanının siyasi işler yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari, İran’ın Suriye’deki varlığının doğrudan Suriye hükümetinin isteği üzerine olduğunu ve İran’ın bu varlığının devamının da yine iki ülkenin anlaşmasına bağlı olduğunu söyledi.

Caberi Ensari, Tas haber ajansına verdiği demeçte, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye konulu Uluslararası Barış Oturumu’na temasla, bu oturumun Suriye’de barışın ilerletilmesinde önemli rolü olduğunu söyledi.

Caberi Ensari, Soçi oturumunun Suriye’de sağlanan ateşkesin garantörleri olan İran, Türkiye ve Rusya arasında varılan anlaşmanın devamını Suriye’de durumun normalleşmesi için iyi bir fırsat olduğunu belirterek Suriye’nin ancak bu anlaşmaların hayata geçirilmesiyle barış ve istikrara kavuşabileceğini bildirdi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, Soçi’de son oturumun  asıl konusunun Suriye’de anayasayı hazırlayacak komitenin çalışmasına başlaması,  Suriyeli mültecilerin topraklarına geri dönmeleri ve Suriye buhranında kaybolan ve tutukluların takası için yeni bir komite oturumu düzenlenmesi gibi  konular olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.