Ensari: Yemen Halkı toplu kıyım ve insani bir faciayla yüz yüzeler

  • 17 Kasım 2016
  • 996 kez görüntülendi.
Ensari: Yemen Halkı toplu kıyım ve insani bir faciayla yüz yüzeler

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Yemen halkının Arabistan’ın saldırısı ile 1.5 yıldan beri toplu kıyım ve insani bir faciayla yüz yüze olduğunu söyledi.

Zimbabve Dışişleri Müsteşarı Joy Bimha ile görüşen Ensari, bu açık gerçeğe karşı Arabistan ve Siyonist rejimin insan haklarından bahsettiklerini söyledi.

İnsan haklarının araç olarak kullanılmasını eleştiren Ensari, insan haklarını en büyük çiğneyenler olan Arabistan ve Siyonist rejimin İnsan Hakları bildirileri ile ilgili tutumlarının gülünç olduğunu belirtti.

Ensari, ‘’İki milyon Filistinli Gazze’de İsrail’in ablukası altında en zor şartlarda yaşadığını belirterek, Siyonist rejimin varlığının başka bir milletin varlığını yok saymak inşa edildiğini ve geçen 10 yıllarda sürekli devlet terörizmini kullanarak Filistin milletinin temel haklarını çiğnediğini söyledi.

Ensari, İran ve Zimbabve’nin siyasi ve ekonomik ilişkilerinin gelişmesi üzerinde durarak, ‘’Bağımsız politika izleyen Zimbabve ile ilişkileri İran için önemlidir’’ dedi.

Bimha da İran ile tüm alanlar özellikle ekonomik alanda ilişkilerin gelişmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.