Ensarullah: Arabistan Sana’da gerçekleşen saldırının failidir.

  • 22 Mart 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Ensarullah: Arabistan Sana’da gerçekleşen saldırının failidir.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Ensarullah hareketi sözcüsü Abdullah İslam, Al Mayadeen televizyonuna verdiği demeçte geçtiğimiz günlerde Yemen’in başkentinde düzenlenen terör eyleminin asıl failinin Suudi Arabistan olduğunu belirtti.

Abdullah İslam, İŞİD’ in ve El Nusra’ nın İsrail tarafından desteklendiklerine işaret ederek Amerika’nın Yemen’i Suudi Arabistan eli ile bölmeye çalıştığını belirtti.

Abdullah İslam konuşmasının devamında Sana’da gerçekleşen terör eylemleri sonrasında, bir kısım yaralılara kapısını açan Umman’ a teşekkür ederek bu saldırıya karşı duyarsız kalmayan ülkelere de memnuniyetini bildirdi.

Abdullah İslam El Kaide ve diğer terörist grupların Yemen’deki varlıklarının Suudi Arabistan desteği ile olduğunu tekrarlayarak amaçlarının Yemen’i bölmek olduğuna işaret etti.

Ensarullah sözcüsü, Suudi Arabistan dış işleri bakanı Suud El Faysal’ın, istifa eden eski cumhurbaşkanı Hadi Mansur’u korumak için askeri seçeneğin kullanılacağına işaret eden son açıklamaları üzerine, Sana’ da gerçekleşen saldırının ve El Kaide’ nin bölgedeki varlığının Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini belirtti.

Abna

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.