Ensarullah: Hadi’nin Sana’dan ayrılma kararı hatalı…

  • 21 Şubat 2015
  • 772 kez görüntülendi.
Ensarullah: Hadi’nin Sana’dan ayrılma kararı hatalı…

Ensarullah Hareketi, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin başkent Sana’yı terk etmesinin kendi güvenliği açısından hatalı bir karar olduğunu açıkladı.

Rusya el-Yovm televizyonuna demeç veren Ensarullah Hareketi liderlerinden Muhammed Buheyti, cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde aldıkları güvenlik önlemlerinin Mansur Hadi’nin can güvenliğini korumaya yönelik olduğunu söyledi.

Muhammed el-Buheyti, “Biz defalarca Hadi’nin ev hapsinde olmadığını söyledik. Hadi’nin evinin çevresindeki güvenlik önlemleri onun güvenliği içindi. Hadi’nin Sana’dan ayrılması onun ev hapsinde olmadığını ortaya koydu” dedi.

Müstafi Cumhurbaşkanı Hadi’nin çok daha önce evinden çıkabileceğini belirten Muhammed Buheyti, “Çeşitli heyetler, hiçbir denetleme olmaksızın evinde Hadi ile görüşüyordu. Hadi’nin başkentten ayrılması yanlış bir karardır. Çünkü şu an yabancı taraflar, Yemen’in istikrarına darbe vurmak için onu kullanabilirler” dedi.

Hadi’nin başkent Sana’yı terk etme kararından haberdar olmadıklarını belirten Buheyti, şunları söyledi:

“Umarız Hadi sorumlu hareket eder ve Yemen’in istikrarına darbe vurmak isteyenlerin elinde bir araç olmaz. Cumhurbaşkanı Hadi ve Başbakan Halid Buhah istifa ettiklerinde biz onların istifa etmesinden yana değildik. Bu istifalar bizim için bir sürpriz olmuştu. Biz hükümetten en azından geçici bir süre için göreve devam etmesini istedik. Ama başbakan bu isteğimizi reddetti.

Hadi cumhurbaşkanlığından istifa ettiğine göre onun Sana’dan ayrılması siyasi müzakere sürecini etkilememesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı ve hükümet boşluğunun doldurulması için müzakerelerin devam etmesi gerekiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.