Ensarullah, Sudanlı askerlerin Yemen’den çekilmesini sıcak karşıladı

  • 09 Aralık 2019
  • 526 kez görüntülendi.
Ensarullah, Sudanlı askerlerin Yemen’den çekilmesini sıcak karşıladı

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el Husi, Sudan Başbakanı’nın bu Sudanlı askerleri Yemen’den çekme kararını memnuniyetle karşıladı.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el Husi, Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk’un Sudanlı askerleri Yemen’den çekilmesi gerektiğine dair sözlerine işaretle, bu askerlerin çekilmesinin kanın akmasının sürmesine engel olacağını ifade etti.

Sudan Başbakanı cuma günü yaptığı açıklamada, Sudanlı askerlerin kendi ülkelerine geri dönmeleri, Yemen krizinin askeri değil siyasi yolla çözülmesi gerektiğinin altını çizerek, bundan böyle Sudan’ın Yemen’deki kardeşlerine sorunun çözümüne yardım edeceğini belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri geçtiğimiz ay, Suudi koalisyonu çerçevesinde Yemen’de savaşan Sudanlı askerlerin ölü sayı ve yaralı sayısının 8 bine çıktığını söylemişti.

Suudi Arabistan ve BAE rejimleri, Yemen’deki savaşlarını sürdürmek için muhtelif ülkelerden askerlerini kiralık güç olarak kullanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.