Ensarullah: Suudi ittifak esirlerin serbest bırakılması anlaşmasına bağlı kalmalıdır

  • 27 Kasım 2019
  • 408 kez görüntülendi.
Ensarullah: Suudi ittifak esirlerin serbest bırakılması anlaşmasına bağlı kalmalıdır

Yemen Ensarullah hareketi siyasi büro üyesi Muhammed Bahiti, Suudi savaş ittifakının Yemen’in esirlerin serbest bırakılması ve durumu kritik olan hastaların yurt dışına intikali konusundaki şartlarına bağlı kalması gerektiğini vurguladı.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Ensarullah hareketi siyasi büro üyesi Muhammed Bahiti, Elcezire televizyonuna verdiği demeçte, Sana yönetiminin barış ve güvenliğin sağlanmasından yana olduğunu kaydederek, ” Ancak Arabistan’ın güven ortamı oluşturması durumuna barış için müzakereden bahsedebiliriz. Suud’i Arabistan ayrıca Sana yönetiminin esirlerin serbest bırakılması ve ablukanın kaldırılması yönündeki şartlarını kabul etmelidir” ifadesini kullandı.

Öte yandan Yemen Ulusal kurtuluş hükümeti esir işleri komitesi başkanı Abdulkadir El-Murtaza, Suudi savaş ittifakının 200 Yemen’li esiri serbest bıraktığı yönündeki haberi tekzip etti.

Söz konusu yetkili daha önce de BM’nine esirlerin durumuyla ilgilenen özel temsilcisinin performansını eleştirerek, Suudi Arabistan’ın desteklediği Yemen’in eski müstafi yönetiminin esirler takası projesini sabote ettiğini söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.