Ensarullah ve Yemen ordusu, Yemen halkının başındaki belayı defedecek her türlü girişime olumlu yaklaşacaklarını bildirdiler

  • 10 Mayıs 2015
  • 869 kez görüntülendi.
Ensarullah ve Yemen ordusu, Yemen halkının başındaki belayı defedecek her türlü girişime olumlu yaklaşacaklarını bildirdiler

Ensarullah ve Yemen  ordusu, bu ülkede ateşkes ile ilgili yaptıkları açıklamada, Yemen halkının başındaki belayı defedecek her türlü girişime olumlu yaklaşacaklarını  bildirdiler.

El’Mesire kanalının  haberine göre, Ensarullah siyasi şurası   Arabistan’ın zalimce saldırıları karşısında zor durumda kalan Yemen halkına yardım amacıyla ateşkesin ilan edilmesi konusunda yayınladığı bildiride, Yemen’e yönelik muhasaranın derhal son bulması gereğine vurgu yapıldı.

Ensarullah siyasi şurası, dost ülkelerin Yemen’e insani yardım yapılması yönündeki çabalarını överken Suudi rejiminin saldırılarının derhal durması gerektiğini ve BM’lerin gözetiminde milli uzlaşı görüşmelerinin de başlaması gerektiğini bildirdi.

Yemen ordusu sözcüsü  Şeref Mahfuz da, insani yardım yapılması yönünde Salı günü yürürlüğe geçecek olan ateşkes sürecinde ticari gemilere  Yemen’e insani yardımlarını getirmelerine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada Yemen sağlık bakanlığı sözcüsü Temim eş’Şami de, Suudi Arabistan’ın, Yemen’e insani yardımların ulaştırılması  amacıyla ateşkesin ilan edildiği iddiasının doğru olması halinde bile birkaç günlük geçici ateşkes süresinin  Yemen’de insani facia, sağlık şartları ve gıda maddesi yokluğu gibi sorunlar için yeterli olmadığını  bildirdi.

Öte yandan Yemen’de BM insani yardım koordinatörü Yuhannas Venderkelav, Arabistan tarafından başta Saede kenti olmak üzere  Yemen aleyhinde rasgele saldırıların uluslar arası kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

Yemen’den alınan son haberlere göre, Suudi savaş uçaklarının Yemen’in çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları devam ediyor.  Dün gece de Saede kentinin birçok bölgesinin saldırılara maruz kaldığı, onlarca sivilin öldüğü ve yaralandığı anlaşılıyor. Bu arada Suudi topçu birlikleri de,  Yemen’in sınır bölgelerini bombalamaya devam ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.