Er-Reşak: Hz. İbrahim Camii Siyonistlerin Seçim Kampanyalarına Malzeme Olamaz…

  • 15 Şubat 2015
  • 837 kez görüntülendi.
Er-Reşak: Hz. İbrahim Camii Siyonistlerin Seçim Kampanyalarına Malzeme Olamaz…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne düzenlemeyi planladığı baskının yol açabileceği sonuçlar konusunda uyarıda bulundu.

İzzet Er-Reşak, bugün (15 Şubat Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenleme düşüncesinin tehlikeli bir provokasyon olduğunu ve Filistin halkına hakaret anlamına geldiğini, Filistin halkının baskın girişimi karşısında eli-kolu bağlı durmayacağını ve sessiz kalmayacağını belirtti.

Kudüs ve Batı Yaka’daki Müslümanlara ait diğer kutsal mekanlar gibi İbrahim El-Halil Camii’nin de İslami vakıf olduğuna dikkat çeken Er-Reşak, caminin Siyonistlerin seçim kampanyalarına malzeme edilemeyeceğini söyledi.

Yediot Ahranot gazetesi bugünkü sayısında, işgal hükümeti başkanı Benyamin Netanyahu’nun El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenlemeye hazırlandığını yazdı.

Gazete, Netanyahu’nun ofisinden kaynaklara dayandırdığı haberinde, Netanyahu’nun seçim kampanyası kapsamında El-Halil vilayeti toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkelerini ziyaret ettikten sonra 25 Şubat 1994’te bir fanatik Siyonist tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından işgal hükümeti tarafından ikiye bölünen İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenleyeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.