Er-ReÅŸak: Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya El Koyma ÇaÄŸrıları SavaÅŸ Ä°lanı Anlamına Geliyor…

  • 11 Ocak 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Er-ReÅŸak: Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya El Koyma ÇaÄŸrıları SavaÅŸ Ä°lanı Anlamına Geliyor…

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Ä°zzet Er-ReÅŸak, iÅŸgal rejiminin Yahudilere Mescid-i Aksa’da ibadet etme izni verecek yeni düzenlemeler yapma giriÅŸimi ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tehditler konusunda uyarıda bulundu.

Ä°zzet Er-ReÅŸak, bugün (11 Ocak Pazar) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kiÅŸisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya el koyma çaÄŸrılarının savaÅŸ ilanı anlamına geldiÄŸini belirtti.

Yahudilerin Mescid-I Aksa’da ibadet etmesine izin veren düzenlemelerin ofisi tarafından hazırlandığını söyleyen Ä°srail Dini Ä°ÅŸler Bakan Yardımcısı Eli Ben-Dahan’ın açıklamalarına iÅŸaret eden Er-ReÅŸak, Siyonist bakanın iÅŸgal rejiminin Mescid-i Aksa üzerinde zorla egemenlik saÄŸlaması çaÄŸrısının savaÅŸ ilanı olduÄŸunu söyledi. Er-ReÅŸak, söz konusu savaşın çok önceden baÅŸladığını ve halen bu savaşın aÅŸamalarına ÅŸahit olduklarını ifade etti.

Siyonist Bakan Eli Ben-Dahan’ın açıklamalarının Ä°slam ülkeleri hükümetlerine, halklarına ve sivil toplum kuruluÅŸlarına tarihi bir sorumluluk yüklediÄŸini kaydeden Er-ReÅŸak, Mescid-i Aksa’yı himaye ve Filistin halkının direniÅŸine destek için acilen harekete geçilmesi gerektiÄŸini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.