Erakçi: Bölgenin en önemli sorunu siyonist İsrail rejimidir

  • 22 Ocak 2019
  • 1.589 kez görüntülendi.
Erakçi: Bölgenin en önemli sorunu siyonist İsrail rejimidir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Batı Asya bölgesinin en büyük sorununun siyonist İsrail’in işgalciliği olduğunu ve bölgede asıl sorunun İsrail ve bu rejimin gasıp siyasetleri olduğunu söyledi.

Erakçi, İran’ın her zaman bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının peşinde olduğunu bunu da IŞİD gibi terörist gruplarla mücadelede ispatladığını belirterek, ‘’İran, bölgede veya bölge dışında hiçbir ülkeye menfaatleri aleyhinde koalisyon oluşturma izni vermeyecektir.‘’ dedi.
Tahran’da temaslarda bulunan Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maciej Lang ile görüşen Erakçi, ‘’Ortadoğu krizinin kökeninde Siyonist rejimin işgalinin olduğunu, Fillistin halkının meşru haklarını elde etmediği sürece bölgede huzurun hakim olmayacağını” söyledi.

Erakçi, Varşova’da düzenlenecek sözde ‘’Ortadoğu’da Barış ve Güvenlik’’ konferans ile ilgili görüşmelerde bulunmak için Tahran’da temaslarda bulunan Lang’a hitaben, konferansın gündeminde Siyonist rejimin işgali gibi önemli konunun yer almamasının konferansın tek yönlü olduğunu gösterdiğini ve Amerika’nın konferansın düzenlenmesinden başka hedefleri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Erakçi bölgenin diğer sorununun Amerika’nın maceracılıkları olduğunu belirterek, ‘’Bölgedeki tek diplomasi ve müzakerenin getirisi olan Kapsamlı Ortak Eylem Planını (KOEP) yok etmeye çalışan Amerika’nın bölge sorunlarını çözebilecek iddiasında olamayacağını söyledi.

Erakçi, Polonya hükümetinin Amerika ile Konferansı düzenlemedeki öne sürdüğü savların kabul edilemez olduğunu belirterek, ‘’Polonya hükümeti Amerika’nın konferansı düzenlemedeki gerçek niyetini bilerek bunun sonuçlarını algılamalıdır. ‘’ dedi.

Lang da konferansta Ortadoğu bölgesinde genel hatlarıyla barış ve istikrarın inceleneceğini belirterek, Konferansın İran dahil hiçbir ülke aleyhine olmayacağını söyledi.

Ülkesinin KOEP’e verdiği desteği ifade eden Lang, ‘’Bize göre İran önemli bir aktör olarak bölge gelişmelerinin şekillenmesinde önemli role sahiptir. Polonya’nın konferansı düzenlemedeki amacı bölge sorunlarının çözümüne yardım etmektir ve Polonya, İran’ın dostu olarak, İran aleyhine bir şey yapılmasına izin vermeyecektir. ‘’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.