Erakçi: İran’ın bilimsel yetenekleri, uluslararası alanlarda parlamasına neden olmuştur

  • 08 Nisan 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Erakçi: İran’ın bilimsel yetenekleri, uluslararası alanlarda parlamasına neden olmuştur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hukuk ve Uluslararası İşler Yardımcısı, 2017 Uluslararası İran Serbest Robocop yarışlarında İranlı öğrencilerin başarılarını takdir ederek, İran’ın bilimsel yeteneklerinin ülkenin uluslararası alanda parlamasına neden olduğunu bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün akşam 2017 Uluslararası İran Serbest Robocop yarışları kapanış programında konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hukuk ve Uluslararası İşler Yardımcısı Abbas Erakçi, İran’ın bu yarışlarda 14 ülke içerisinde başarı kazanmasının, İran’ın bilimsel alanlarda önemli bir ilerleme kaydettiği gerçeğini gözler önüne serdiğini bildirdi.

2017 Uluslararası İran Serbest Robocop yarışları milli komitesi başkanı Murtaza Hani de bu törende yaptığı konuşmada, bu yarışlara katılan araştırmacıların robot biliminin gelişmesi yönünde adım attıklarını ve kesinlikle sanayi de de iyi bir sonuç elde edebileceklerini söyledi.

2017 Uluslararası İran Serbest Robocop yarışları 5-7 Nisan tarihleri arasında 14 ülkenin katılımıyla Tahran’da düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.