Erakçi: Nükleer anlaÅŸmanın geleceÄŸi Avrupa’nın tutumuna baÄŸlıdır

  • 29 Kasım 2018
  • 1.217 kez görüntülendi.
Erakçi: Nükleer anlaÅŸmanın geleceÄŸi Avrupa’nın tutumuna baÄŸlıdır

Ä°ran dışiÅŸleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, ABD’nin baskıları sonucu Avrupa ve diÄŸer ülkelerin nükleer anlaÅŸmadaki taahhütlerini yerine getirmemelerinin bu anlaÅŸmanın geleceÄŸine dair kaygıları arttırdığını söyledi.

Brüksel’de Belçika dışiÅŸleri bakan vekili Bruno Wonder Plovim ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Erakçi, Avrupa ve diÄŸer imzacı ülkelerin nükleer anlaÅŸmayla ilgili tutumlarını net ve açık bir ÅŸekilde ortaya koymaları gerektiÄŸini zira bu anlaÅŸmanın geleceÄŸinin onların tutumuna baÄŸlı olacağını söyledi.

Belçika dışişleri bakan vekili de, sözkonusu görüşmede, Avrupa ve diğer ülkelerin nükleer anlaşmayı savunduklarını belirterek, bu anlaşmanın dünyanın barış ve güvenliği için son derece önemli olduğunu söyledi.

Belçikalı yetkili, Avrupa’nın nükleer anlaÅŸmayı korumak için çaba gösterdiÄŸini belirterek, bu anlaÅŸmanın yerini dolduracak bir baÅŸka alternatifin de olmadığını söyledi.

BilindiÄŸi gibi Amerika’nın 8 mayıs tarihinde nükleer anlaÅŸmadan çıktığını ve Ä°ran’a yönelik ambargoların iki aÅŸama halinde yeniden yürürlüğe gireceÄŸini bildirmesine baÅŸta Avrupa olmak üzere    Rusya ve Çin dahil dünya genelinde büyük tepkiler gelmiÅŸ ve ABD Ä°ran karşıtı siyasetlerinde yalnız kalmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.