Erakçi: Nükleer anlaşmanın kurtarılması için Avrupalıların çaba göstermesi lazım

  • 29 Kasım 2019
  • 689 kez görüntülendi.
Erakçi: Nükleer anlaşmanın kurtarılması için Avrupalıların çaba göstermesi lazım

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak bilinen nükleer anlaşmanın kurtarılması için umut olduğunu fakat bunun Avrupa ülkelerinin taahhütlerini yerine getirmesine bağlı olduğunu söyledi.

Erakçi, Hollanda’nın NCR gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’Avrupalı liderleri KOEP’i korunması ve devamına vurgu yapmaktalar bunun için Avrupa anlaşmanın kurtarılması için bir az daha çaba harcamalı.‘’ dedi.

KOEP’ten İran’ın aldığı dersin anlaşma ve taahhütlere bağlılığın sonucunun daha fazla ambargo olduğunu ifade eden Erakçi, vaziyetin böyle olması durumunda İran’ın da davranışlarını değiştireceğini söyledi.

İran’ın KOEP’in korunması için payına düşeni ödediğini ifade eden Erakçi, sıranın diğer taraflarda olduğunu söyledi.

Erakçi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un KOEP’in korunması yönündeki çabalarının takdire şayan olduğunu belirterek, sorunun Amerika’nın bu yönde katılıma hazır olup olmaması olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı Erakçi, İran’ın kesinlikle yeniden füze programını kimseyle müzakere etmeyeceğini belirterek, ‘Füzeler İran’ın güvenliği için zaruridir’ dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.