Erakçi: Tarih, Arabistan’ın Yemen’deki cinayetlerini asla unutmayacak

  • 23 Eylül 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Erakçi: Tarih, Arabistan’ın Yemen’deki cinayetlerini asla unutmayacak

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı, New York’ta katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı İİT oturumunda, Arabistan’ın İran aleyhindeki suçlamalarına cevap verdi.

New York’ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon toplantısında bir konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Erakçi, bu oturum kulisinde Arabistan’ın İran karşıtı suçlamalarıyla ilgili soruları yanıtlayarak, tarihin, Arabistan’ın Yemen’de çocuk, kadın, erkeklere karşı işlediği korkunç cinayetleri asla unutmayacağını bildirdi.

Bundan önce de İnsan Hakları İzleme Örgütü İcra Müdürü Kenneth Roth 14 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayetleri karşısında BM teşkilatının sessiz kalmasını eleştirmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü İcra Müdürü Kenneth Roth, Arabistan’da bir insanlık dramının yaşanmakta olduğunu, açlığın tüm ülkeyi sardığını ve insanların gıda maddesi bulamadığını bildirmişti.

Suudi rejimi Mart 2015 tarihinde ABD, BAE ve diğer bazı gerici arap rejimlerinin yardımıyla Yemen’e saldırmış ve şimdiye kadar bu saldırıda 13 bini aşkın sivil insan hayatını kaybetmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.