Erbain merasimi için Kerbela’da yeni güvenlik projesi

  • 08 Kasım 2016
  • 1.177 kez görüntülendi.
Erbain merasimi için Kerbela’da yeni güvenlik projesi

Iraklı yetkililer, Hüseyni erbain ziyaretçilerinin can güvenliğini sağlamak amacıyla Kerbela’da yeni bir güvenlik planının uygulanmaya başladığını bildirdi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre Irak Merkezi Fırat Operasyon karargahı komutanı, 24 bin güvenlik personelinin katılımıyla Kerbela ve çevresinde yeni bir güvenlik önleminin uygulanmaya başlandığını açıkladı.

Bu proje’de çok sayıda gönüllü gücün de güvenlik, denetim ve keşif operasyonlarına iştirak ettiklerini belirten Irak Merkezi Fırat Operasyon karargahı komutanı Tümgeneral Kays el- Muhammedavi, tekfiri IŞİD terör örgütünün Neyneva eyaletinin merkezi Musul’un kurtarılması operasyonu sırasında almış olduğu ağır yenilgileri telafi etmek amacıyla Başta Kerbela olmak üzere Irak’ın muhtelif bölgelerinden Kerbela’ya doğru akın eden ziyaretçilere saldırı düzenlemeyi planladığını bildirdi.

Hz. İmam Hüseyin as. ve yaranının Kerbela’da şehit düşmelerinin 40. günü olan Erbain’de her yıl Irak içinden ve dünyanın muhtelif yerlerinden milyonlarca Ehli Beyt aşığı Kerbela’ya gelerek Hüseyini Erbain yürüyüşüne ve merasimlerine iştirak etmekteler. Erbain 20 Kasım’a denk gelen Hicri-i kameri 20 Sefer’dedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.