Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan karakoldaki silahlı gruba çağrı

  • 23 Temmuz 2016
  • 906 kez görüntülendi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan karakoldaki silahlı gruba çağrı

Sarkisyan, Pazar gününden bu yana karakolda 5 kişiyi rehin tutan silahlı gruba silahlarını bırakıp teslim olma çağrısı yaptı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, başkent Erivan’daki Erebuni polis karakolunda 7 kişiyi rehin alan silahlı gruba silahlarını bırakıp teslim olmaları çağrısında bulundu.
Sarkisyan, Milli Güvelik Kurulu, Emniyet Müdürlüğü ve Başsavcılık yetkilileri ile bir araya gelerek 17 Temmuz’dan bu yana devam eden karakol saldırısıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.
Karakolda rehin tutulan polislerin serbest bırakılması ve silahlı grup üyelerinin teslim olması için görüşmelerin devam ettiğini belirten Sarkisyan, “Ülkemiz zor bir dönem yaşıyor. Hepimiz olanlardan ders almalıyız. Benzer trajedilerin bir kez daha yaşanmaması için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.” diye konuştu.
Sorunların şiddetle çözülemeyeceğini vurgulayan Sarkisyan, “Rehineler serbest bırakılmalı. Silahlı grup üyeleri de bir an evvel silahlarını bırakıp teslim olmalı. Sorun Ermenistan Anayasası ise yasalara sadık kalarak bir çözüm bulunabilir.” dedi.
Sarkisyan halka da itidal ve sağduyu çağrısını yineledi.
Bu arada Ermenistan Güvenlik Servisi, silahlı grubun 2 kişiyi serbest bıraktığını, rehin tutulan 5 kişinin kurtarılması için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.
“Sansa Tsrer” adlı silahlı grup, 17 Temmuz’da Erivan’daki Erebuni polis karakoluna saldırı düzenlemiş ve 7 kişiyi alıkoymuştu. Çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet Müdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı.
Silahlı grup, 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyor. Dün karakol önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada 51 kişinin yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.