Esad: Bölgedeki son gelişmeler direnişin gücünü arttırdı

  • 06 Ekim 2017
  • 1.094 kez görüntülendi.
Esad: Bölgedeki son gelişmeler direnişin gücünü arttırdı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad bugün; İran Şura Meclisinde Milli Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Brucerdi başkanlığında Suriye’ye iş gezisinde bulunan İranlı resmi bir heyeti kabul etti.
Teröre karşı savaşta son gelişme ve durumların ele alındığı görüşmede; Irak’ın kuzeyinde yapılan referandum dâhil bölgesel ve uluslar arası gündem konuları masaya yatırıldı. İki taraf bölge ve tüm dünyada yaşanan gelişmeleri Suriye’de teröre karşı sağlanan zaferler ve başarılardan ayrı tutmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Son olarak Irak’ın kuzeyinde yapılan referandum konusunda ise iki taraf; Irak Cumhuriyeti veya bölge ülkelerinin herhangi birinin egemenliği ya da toprak bütünlüğünü zedeleyecek her türlü çaba veya girişime mutlak bir şekilde karşı olduklarının altını çizdiler. İki taraf bölge devletleri ve halklarının maruz kaldıkları terörün, bölünmeyi değil, muhtelif bileşenler ve toplumlar arasında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesini gerektirdiğini vurguladı.

Görüşmede Esad; teröre karşı savaş cephesinin pekiştirilip güçlendirilmesi ve korunması amacıyla siyasi çalışmaları yoğunlaştırma gereğini vurgularken, bu cephenin terörü destekleyen, siyasi ajandalarında edat olarak kullanmaya devam eden karşı cepheye kadar genişletilmesi önemini kaydetti.

Esad Suriye’de teröre karşı sağlanan başarılara da dikkat çekerken, bu zaferlerin siyasi çabalara etkisine vurgu yaptı.

İranlı heyet başkanı Brucerdi ise; Suriye ordusu ve müttefiklerinin teröre karşı gerçekleştirdiği önemli zaferlerin, Batılı bir kısım devletler ve Siyonist İsrail’in bölge halkının çıkarlarına karşı planların çökertilmesi ve terör örgütlerin yok edilmesinin güçlü bir başlangıcı olduğunu ifade etti.

İranlı resmi heyet üyeleri; İran’ın sadece teröre karşı savaşında değil, yeniden yapılandırılmasında da Suriye’ye gereken her desteği temin edeceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.