Esad: Kuzey Suriye’ye saldıran güçler mütecavizdirler

  • 19 Ekim 2019
  • 1.894 kez görüntülendi.
Esad: Kuzey Suriye’ye saldıran güçler mütecavizdirler

Suriye cumhurbaşkanı ülkenin kuzeyine saldıranların mütecaviz olduklarını, bir an önce Suriye’den çekilmeleri gerektiğini vurguladı.

Suriye resmi Haber Ajansı SANA’nın bildirdiğine göre cumhurbaşkanı Beşar Esad dün Rusya’nın Suriye özel temsilcisi Alexander Lavrentiev  ve Rusya dışişleri bakanı Batı Asya işler yardımcısı Sergey Vershinin ile Şam’da yapılan görüşmede, “mevcut durumda Türkiye’nin tecavüzünün durdurulması ve Suriye’de ilegal şekilde bulunan Amerika, Türkiye ve diğer güçlerin bölgeyi terk etmeleri gerektiğini” söyledi.
Esad, yabancı güçlerin, uluslararası bildirgeler ve uluslararası hukuk çerçevesinde işgalci sayıldıklarını ve Suriye halkının mevcut tüm araçlarla onlara karşı direnme hakları olduğunu söyledi.
Yapılan görüşmede Alexander Lavrentiev ve Vershinin de Suriye toprak bütünlüğü ve milli hakimiyetini vurgulayarak, Moskova’nın bu hakimiyeti ihlal eden her türlü girişime karşı olduğunu duyurdu.
Rus heyet ayrıca Suriye’de geri kalan tüm terörizm odaklarının yok edilmesi ve başta sınır bölgeleri olarak tüm toprakların geri alınması gerektiğini söylediler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.