Esad: Suriye’de barış için teröristlere verilen destekler çekilmeli

  • 07 Şubat 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Esad: Suriye’de barış için teröristlere verilen destekler çekilmeli

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’de barış yeniden tesisinin Türkiye, Fars Körfezi’nin güney kıyasındaki ülkeler gibi bölge ülkeleri ve de bazı Avrupalı ülkelerin teröristlere desteklerini çekmeye bağlı olduğunu vurguladı.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AB’nin Suriye’nin yeniden imar ve yapılandırma çalışmalarına katılması için Suriye’nin bağımsızlığına saygı göstermesi ve terörizme desteğini çekmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı, Avrupalı ülkelerin, Amerikan efendilerinin istediklerini ancak uyguladığını hatırlatarak, bugün Suriye’nin yeniden imar projelerinde rol ifa etmek isteyen AB’nin bu ülkenin yıkılmasında payı olduğunu belirtti.

Esad, ABD liderliğindeki koalisyonun harekatının Suriye vatandaşlarının IŞİD tarafından öldürülmesine mani olmadığını, bu harekatın Suriye’nin ulusal egemenliğinin ihlali olduğunu kaydetti.

Şam’ın ateşkese bağlı kaldığına dikkat çeken Esad, Suriye’nin bütün topraklarının teröristlerden temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.