Esad, Türkiye ile görüşme şartını açıkladı

  • 14 Ocak 2023
  • 166 kez görüntülendi.
Esad, Türkiye ile görüşme şartını açıkladı

Suriye Devlet Başkanı, işgali sona erdirmek ve teröre desteği durdurmak için Türk yetkililerle yapılacak etkili bir toplantının gerekli olduğunu söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Beşar Esad dün Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in özel elçisi Alexander Lavrentiyev ile görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ilişkiler ve yükseltilme mekanizması ele aldı. Toplantıda ayrıca bölgesel ve uluslararası olaylar incelendi.
Esad yaptığı açıklamada, siyasi ve medya savaşının hali hazırda en yoğun savaş olduğunu ifade ederek, “Bu konu, siyasi pozisyonlarda daha fazla netlik ve istikrar gerektirir. Bu nedenle Suriye, Rusya’nın Donbass’taki özel askeri operasyonlarını desteklemektedir.” Dedi.
Lavrentiyev de Rusya ve suriye’yi tecride sürüklemek için Amerika ve müttefiklerinin yenilgiye uğradığını ifade ederek, dünyada hızla yaşanan gelişmelerden azama şekilde yararlanmak gerektiğini söyledi.
Rus yetkili ayrıca Rusya, Suriye ve Türkiye savunma bakanları oturumunu olumlu değerlendirerek, Rusya, bu tür toplantıların sürdürülmesinin ve dışişleri bakanı seviyesine çıkarılmasının önemli olduğuna inandığını ifade etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.