Esad:ABD’nin IŞİD aleyhindeki hava saldırıları işe yaramadı

  • 05 Aralık 2014
  • 952 kez görüntülendi.
Esad:ABD’nin IŞİD aleyhindeki hava saldırıları işe yaramadı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, terörist gruplara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Fransız Paris Match dergisine konuşan Esad, IŞİD’i Amerika’nın kurduğuna işaret etti.

“Hakikat  odur ki IŞİD 2006 yılında Irak’ta kuruldu. Irak’ı da Suriye değil, Amerika işgal etti. Ebu Bekir el Bağdadi Suriye’nin değil Amerikan hapishanelerindeydi. Öyleyse IŞİD’i kim kurdu? Suriye mi ABD mi?” diyen Esad, Amerika’nın öncülüğünde IŞİD gerekçesiyle yapılan operasyonların da göstermelik olduğunu söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, açıklamasında “Koalisyon operasyonlarının üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçti, somut olarak gerçek sonuçlar bulunmamaktadır. ABD operasyonlarının bizlere yardımcı olduğu da doğru değildir. IŞİD’e karşı somut olarak çatışmaları yaşayan bizleriz, hiçbir değişiklik hissetmedik. Koalisyonun operasyonları göstermelik operasyonlardır. İllegal bir müdahaledir. En başta BM Güvenlik Konseyi’nden bir karar çıkmadığı için. Dolayısıyla da egemenlik ihlalidir” dedi.

“Terör bir örgüt veya profil değil, bir ideolojidir” diyen Esad, Türkiye başta olmak üzere, Fars Körfezi ülkelerini de eleştirdi. Suriye’deki teröristlerin büyük çoğunluğunun Fransa’dan geldiğini de açıkladı.

Esad’a görevden ayrılıp ayrılmayacağı da soruldu. Suriye Cumhurbaşkanı net yanıt verdi, “Gemiyi en son kaptan terkeder” derken, teröristlerle  savaşın ne zamana kadar süreceğinin ise belirsiz olduğunu ama  teröristleri ortadan kaldırıncaya kadar Suriye halkının  yardımıyla  mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.