Esad’dan Barış Pınarı Harekatı’yla İlgili Açıklama

  • 18 Ekim 2019
  • 2.281 kez görüntülendi.
Esad’dan Barış Pınarı Harekatı’yla İlgili Açıklama

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda Barış Pınarı Harekatı’nın başlaması ve buna karşı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Şam arasında anlaşmaya varılması sonrası ilk kez açıklama yaptı.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’den mektup getiren Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Faleh el Feyyad’ı kabul eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bu vesileyle ikinci haftasındaki Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

‘AÇIK BİR İHLAL VE İŞGAL’

Suriye Arap Haber Ajansı SANA’ya göre, Esad, Barış Pınarı’nı ‘apaçık işgal’ diye niteleyerek “Türkiye saldırganlığına Suriye’nin her yerinde tüm meşru araçlarla karşılık vereceğiz” vurgusu yaptı.

“Bölge ülkelerine yönelik dış emeller tarih boyunca hiç durmadı. Erdoğan rejiminin ülkemize karşı yürüttüğü Türkiye saldırganlığı, taşıdığı tüm yalancı şiarlara rağmen, açık bir ihlal ve işgaldir” diyen Esad, şöyle devam etti:

‘MEŞRU TÜM ARAÇLARLA KARŞI KOYACAĞIZ’

“Bu işgale (Erdoğan rejiminin) vekilleri ve teröristlerini vurmak kanalıyla cevap veren Suriye, bunun tüm şekillerine Suriye topraklarındaki her bölgede meşru tüm araçlarla karşılık verecek ve karşı koyacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.