Esir El-Kavasimi’nin Ailesi: Direniş Oğlumuzu İşgal Zindanlarından Kurtaracak…

  • 07 Ocak 2015
  • 764 kez görüntülendi.
Esir El-Kavasimi’nin Ailesi: Direniş Oğlumuzu İşgal Zindanlarından Kurtaracak…

Kudüs kenti sakinlerinden 40 yaşındaki esir Hüsam El-Kavasimi’nin ailesi, Filistin direnişinin oğullarını işgal zindanlarından kurtararak özgürlüğüne kavuşturacağına inandıklarını söyledi.

İşgal mahkemesinin El-Kavasimi’yi üç kez müebbet hapis cezasına çarptırmasının ardından Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan aile, oğullarının şehit Amir Ebu İyşe ve şehit Mervan El-Kavasimi  ile birlikte üç Yahudi yerleşimciyi kaçırıp öldürmekle suçlanmasından bu yana böyle bir kararı beklediklerini ifade etti.

İşgal mahkemesinin esir Hüsam El-Kavasimi’yi ayrıca öldürülen her bir yerleşimci için 250 bin şikel (yaklaşık 63 bin dolar) para cezasıyla cezalandırdığını belirten aile, toplam para cezasının 750 bin şikel (yaklaşık 190 bin dolar) olduğunu söyledi.

“Bizim için Allah’ın hükmü geçerlidir. Bu haksız hükümlere hiç aldırış etmiyoruz. Allah’tan ümidimiz büyük” diyen aile, Filistin direnişinin elinde esir işgal askerleri olduğunu ve daha önceki esir takasında olduğu gibi direnişin yeni bir esir takası gerçekleştireceğine inandıklarını belirtti.

İşgal rejimine ait Ofer Askeri Mahkemesi, dün (6 Ocak Salı) esir Hüsam El-Kavasimi’yi altı ay önce El-Halil’de üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılıp öldürülmesi olayından sorumlu tutarak üç kez müebbed hapse mahkum etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.