Esirler Komisyonu: Siyonist İsrail, 2022’de 600’den fazla Filistinli çocuğu ev hapsine aldı

  • 27 Aralık 2022
  • 53 kez görüntülendi.
Esirler Komisyonu: Siyonist İsrail, 2022’de 600’den fazla Filistinli çocuğu ev hapsine aldı

İsrail rejimi bu yıl şimdiye kadar 600’den fazla Filistinli çocuğu ev hapsine aldı, Filistinli mahkumlar komisyonu, kötü durumlarının dehşetini anlattığını bildirdi.

Esirler Komisyonu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kısıtlama yönteminin çoğunlukla Batı Şeria’daki işgal altındaki Kudüs kentinin doğu tarafındaki çocuklara ve gençlere karşı kullanıldığını söyledi.

Açıklamada, İsrail makamlarının, işgalci rejimin 14 yaşın altındaki çocukların hapsedilmesini yasaklayan kendi yasalarını atlamasına izin verdiği için bu yönteme başvurduğu belirtildi.

Kurum, ev hapsindeyken, Filistinli küçüklerin her zaman bilezik monitörü takmaya zorlandığını ve bir süpervizör eşliğinde okula veya hatta bir kliniğe gitmelerine izin verilmediğini söyledi.

Bu süre zarfında, İsrail mahkemesi aleyhlerindeki adli prosedürler sona erene ve birkaç gün veya bir yıl veya daha fazla sürebilecek bir karar verilinceye kadar dosyalarını inceler. Bu süre, daha sonra çocuğa karşı verilen gerçek cezanın bir parçası olarak sayılmaz.

Bazı çocuklar aile evlerinden uzaklaştırılıyor ve şehirlerinin dışında, bir akrabalarına veya arkadaşlarına ait başka bir evde tutuklanıyor. İkinci durumda, aile dışarıdaki evi kiralamak zorunda kalır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.