Eşkar: Hamas, Her An Seçime Girmeye Hazır

  • 03 Mayıs 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Eşkar: Hamas, Her An Seçime Girmeye Hazır

Filistin Parlamentosu İçişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanı İsmail El-Eşkar, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın seçimlere girmeye ve seçim sonuçlarını kabul ederek Filistin halkının iradesine saygı duymaya hazır olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi üyesi milletvekili İsmail El-Eşkar, bugün (3 Mayıs Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. El-Eşkar, “Biz, Filistin halkının karar verdiği her an seçime girmeye hazırız” dedi.

Hamas Hareketi’nin seçim sonuçlarını ne olursa olsun kabul edeceğini kaydeden El-Eşkar, Filistin halkının en iyiyi ve en doğruyu seçeceğine inandıklarını belirtti.

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde büyük bir zafer elde eden İslami Kitle üyesi öğrencilere yönelik operasyonlarını eleştiren ve bu operasyonları seçim sonuçlarına darbe olarak niteleyen El-Eşkar, işgal rejimiyle siyasi çözüm peşinde olanların ve işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapanların Filistin halkının kendi temsilcilerini özgürce seçmesini istemediklerini söyledi.

Filistinli gruplardan Batı Yaka güvenlik birimlerinin barbarca operasyonlarına karşı çıkmalarını isteyen El-Eşkar, üniversitelere ve öğrenci gruplarına da bu gayri milli operasyonlara karşı üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.