Eski Guantanamo Gardiyanı: CIA, Öldürdüğü Mahkumlara İntihar Süsü Veriyordu…

  • 17 Ocak 2015
  • 1.151 kez görüntülendi.
Eski Guantanamo Gardiyanı: CIA, Öldürdüğü Mahkumlara İntihar Süsü Veriyordu…

2002 yılından beri askeri hapishane olarak kullanılmakta olan Guantanamo Kampı’nda gardiyanlık yapmış olan Joseph Hickman, gözlemlediği cinayetleri Murder at Camp Delta (Kamp Delta’da Cinayet) isimli bir kitapta anlattı. Hickman, kitabında CIA’in tutukluları nasıl ve neden öldürdüğünü detaylarıyla anlatıyor.

10 Haziran 2006’da, üç tutuklunun aynı anda intihar ettiği iddia edilmişti ve ölümleri medyada geniş biçimde yer bulmuştu. İntihar ettiği iddia edilen Salah Ahmed El-Salami, Mani Şaman El-Uteybi ve yaser Talal El Zahrani, haklarında resmi suçlamalar olmadan yabancı ülkelerde Amerikan askerleri tarafından tutuklanmıştı. Hickman’ın iddiasına göre CIA, arabayla üç mahkumu Guantanamo Körfezi’ndeki CIA kampına götürdü ve sonrasında halatla astı. Tutukluların bulundukları hücrelerin 4 dakikada bir denetlendiğini söyleyen Hickman, halat bulundurmalarının da imkansız olduğunu söylüyor.

Hickman, üç tutuklunun öldürülmesinin sebebi olarak açlık grevlerini gösteriyor. Açlık grevi yapanların sorgulanamadığı ve bu üç ismin de aktif olarak açlık grevlerini örgütlediğini söyleyen Hickman, haftada 200 sorgulama yapılan 2006 yılında, CIA’in sorgulamaların engellenmemesi için bu üç ismi öldürdüğünü söylüyor.

Ölümler, Al Zahrani’nin yaşı sebebiyle de tepki çekmişti. 16 yaşında tutuklanan Zahrani, babasına mektup yolladıktan kısa bir süre sonra, 21 yaşında ölmüştü. Zahrani’nin babası, oğlunun ruh halinin iyi olduğunu ve mektupta intihar edeceğine dair hiç bir gösterge olmadığını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.