Eskilerin Süper Gücü ABD, BÜKEMEDİĞİ ELİ ÖPÜYOR!!

  • 04 Mart 2015
  • 1.047 kez görüntülendi.
Eskilerin Süper Gücü ABD, BÜKEMEDİĞİ ELİ ÖPÜYOR!!

İran İslam Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasında İsviçre’nin Montrö şehrinde 2 Mart Pazartesi gününden beri başlayan Nükleer Müzakereler, tüm hızıyla devam ediyor.

Pazartesi gününden başlayan görüşmeler, dün ikinci gününde de bir çok oturuma şahit olurken, İran ve ABD müzakere heyetleri Salı günü öğleden sonra, Pazartesi günü sabahı düzenlenen oturumun ardından ikinci kez bir araya geldi.

ABD Enerji Bakanı Ernest Monizve İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salehi ise dün Salı günü sabah ve akşam saatlerinde üç kez bir araya gelerek, İran Nükleer Programı’yla ilgili teknik konuları ele aldılar. İran ve Amerikan nükleer müzakere heyetleri görüşmesinde AB temsilcisi Helga Schmid’de hazır bulunuyor.

Diğer taraftan ise İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Pazartesi gününden bu yana, üç kez bir araya gelerek Moniz ve Salehi’nin de katılımıyla nükleer konuyu ele aldı.

Bunlara ek olarak, İran ve ABD arasındaki Nükleer Müzakereler, tüm hızıyla devam ederken, dün akşam Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Dışişleri Bakanı Zarif’i telefonla arayarak, görüşmelerle ilgili bilgi aldı.

İran ve ABD heyetleri arasındaki Nükleer Müzakereler, bugün sabah İsviçre saatiyle 7’de Salehi ve Moniz, görüşmesiyle kaldığı yerden devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.