Ezher, Çin’de müslümanlara getirtilen Ramazan kısıtlamalarını kınadı

  • 20 Haziran 2015
  • 758 kez görüntülendi.
Ezher, Çin’de müslümanlara getirtilen Ramazan kısıtlamalarını kınadı

Mısır’ın el-Ezher İslam üniversitesi, mübarek Ramazan ayında Çin müslümanlara yönelik kısıtlama getirtilmesini kınadı.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre El-Ezher dün Cuma günü yazılı bir açıklama yaparak El-Ezher başkanı Ahmed et-Tayyib’in, Çin’in kuzey batı bölgesinde Sincan bölgesinde Ramazan ayı boyunca Müslüman çalışanlara getirtilen yasak ve kısıtlamayı kınadığını bildirdi.

Daha önce ajanslar Çin’in Doğu Türkistan Bölgesi’nde ramazan ayı boyunca memur, öğrenci ve öğretmenlerin oruç tutmasının yasak olduğunu bildirmişlerdi.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ülkenin kuzeybatısındaki Doğu Türkistan Bölgesi’ndeki lokantaların açık tutulması yönünde emir verildiği, memur, öğrenci ve öğretmenlerin oruç tutmasının yasak olduğu belirtildi.

Sincan Gıda ve İlaç İdaresi, yemek hizmeti veren işyerlerinin Ramazan boyunca açık olması gerektiğine ilişkin bildirge yayınlarken, bölgedeki eğitim bürolarının öğrencileri oruç tutmamalarının yanı sıra camilere gitmemeleri ve dini faaliyetlere katılmaması konusunda uyardığı ifade edildi.

Çin basınında çıkan bazı haberlerde, Sincan’daki bazı bölgelerde kamu çalışanlarının ailelerinin de oruç tutması ve ramazan ayına has dini faaliyetlere katılmamasının istendiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.