Facebook Yine Hamas’a ve Taraftarlarına Ait Onlarca Sayfayı Kapattı

  • 07 Ocak 2017
  • 1.343 kez görüntülendi.
Facebook Yine Hamas’a ve Taraftarlarına Ait Onlarca Sayfayı Kapattı

Siyonist işgalcilerin talimatları doğrultusunda sayfa kapatmaya devam eden Facebook dün (6 Ocak Cuma) geceden itibaren Hamas’a ve taraftarlarına ait onlarca sayfayı kapatmak amacıyla geniş çaplı bir atak gerçekleştirdi. Kapatılan sayfaların arasında herhangi bir siyasi bağlılığı olmayan Filistinli aktivistlerin sayfalarının da bulunduğu haber verildi. Kapatılan sayfaların büyük çoğunluğu Batı Yaka bölgesinde çalışma yürüten Filistinlilere ait.

Facebook’un tarihindeki en kapsamlı sayfa kapatma atağı olarak tanımlanan dün geceki atakta Hamas’a ve taraftarlarına ait 90, bağımsız Filistinli aktivistlere ait de 30 sayfanın kapatıldığı haber verildi. Bunun da Batı Yaka bölgesinden Filistin davasının sesi olmaya çalışan tüm sayfaların tamamen ayıklanması girişimi olduğu ifade ediliyor.

Verilen bilgilere göre Facebook’un böyle bir atağa geçmesi, Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın ilk mühendisi Yahya Ayyaş’ın şehit edilmesinin 21. yıl dönümü münasebetiyle “Sen de Ayyaş gibi ol” başlıklı bir sayfa açılması ve sayfanın geniş çaplı ilgi görmesi üzerine gerçekleşti.

“Sen de Ayyaş gibi ol” sayfası 5 Ocak Perşembe günü açıldı ve çok kısa süre içinde büyük bir ilgi gördü. Çok sayıda sosyal medya sayfası üzerinden de söz konusu sayfaya bağlantı sağlandı.

Facebook’un bu sayfa kapatma atağının Siyonist işgal rejiminin talepleri doğrultusunda ve onun isteklerine bağlı olarak gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.