“Fahra” aşısının seri imalatı yaz aylarında başlıyor

  • 18 Mart 2021
  • 936 kez görüntülendi.
“Fahra” aşısının seri imalatı yaz aylarında başlıyor

İranlı uzmanların geliştirdiği ve Fahra adını verdikleri korona virüs aşısının proje Başkanı Ahmet Kerimi, aşı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Salı günü bir TV programında Fahra aşısı hakkında açıklama yapan Kerimi,

İranlı uzmanların geliştirdiği ve Fahra adını verdikleri korona virüs aşısının üretim sürecinde tüm standartlara tam olarak uyulduğunu, aşı en güvenli bir şekilde üretildiğini belirtti.

Kerimi, gelecek ayda Fahra aşısının klinik test aşamasının birinci fazı tamamlanacağını ve aşının ikinci ve üçüncü fazına paralel olarak aşıyı sanayi ölçekte üretme altyapısı hazırlanığını ifade etti.

Kerimi, bu çalışma gelecek yaz aylarında tamamlanarak aşının sanayi ölçekte çalışmaları başlayacağını ve yine yaz aylarının ortalarında da seri imalatına geçeceklerini kaydetti.

Kerimi, bu proje İranlı nükleer bilimci şehit Muhsin Fahrizade’nin emekleri ve korona virüs salgını İran’da baş gösterdiği ilk günlerde ve korona virüs tanı kitinin üretilmesi ile başladığını, şimdi de Fahra aşısı İran’ın onur kaynaklarından biri olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.