Faleh el’Feyyaz: Düşmanın yaptırımının bir önemi yok

  • 11 Ocak 2021
  • 1.262 kez görüntülendi.
Faleh el’Feyyaz: Düşmanın yaptırımının bir önemi yok

Irak’ta Haşdi Şabi Kurumunun başkanı, düşmanın kendilerine yönelik bakışı ve yaptırımının hiç bir öneminin olmadığını belirterek, önemli olanın vatan yolunda fedakarlık olduğunu söyledi.

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı, dün Kerkük’te direniş komutanlarının şehadetlerinin birinci yıldönümü anma merasiminde yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi’nin IŞİD ile savaş sırasında Irak’ın içinden yapılan çağrıya karşı bir tepki olarak çıktığını belirterek, şimdi de ülkenin diğer güvenlik birimleriyle beraber, halka ve şehitlerin fedakarlıklarına layık bir şekilde Irak’ı inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Feyyaz, ABD askerlerinin parlamento kararına dayalı olarak Irak’tan çekilmelerini ve ülkenin sorunlarının anayasaya uygun olarak çözülmesine vurgu yaparak, ülkedeki milli egemenliğin ve istikrarın ancak işgalcilerin kovulmasıyla sağlanabileceğini söyledi.

Bu arada Haşdi Şabi Kurumu’nun kuzey mihveri komutanı Ebu Rıza el-Neccar da demokrasi iddiasında olan Amerikalıların, Amerli kuşatmasının kaldırılmasında rolleri asla unutulamayacak olan komutanlara yönelik suikastla suç işlediğini söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlık Kontrol Dairesi geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, Irak’taki Haşdi Şabi Kurumu lideri Faleh el-Feyyaz’ı yaptırım listesine aldığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.