Fanatik Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi…

  • 19 Ocak 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Fanatik Yahudi Yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi…

Mescid-i Aksa cemaati ve ilim öğrencileri, fanatik Yahudilerden bir grubun Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında Kubbetu’s-Sahra sahanlığına çıkma girişimini yüksek sesle tekbir getirerek ve baskını protesto ederek engelledi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, fanatik Yahudilere baskın sırasında eşlik eden işgal polislerinden biri cemaati ve ilim öğrencilerini gözaltına almakla tehdit etti. Bunun üzerine taraflar arasında sözlü atışma yaşandığı ve fanatik yerleşimcilerden birinin Filistinli bir kadına saldırması üzerine sözlü atışmanın kavgaya dönüşme noktasına kadar geldiği ifade edildi.

Fanatik Yahudi yerleşimciler bu sabah (19 Ocak Pazartesi) küçük gruplar halinde ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimciler, işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezer ve provokatif davranışlar sergilerken, Mescid-i Aksa’nın bekçileri, cemaat ve ilim öğrencileri yerleşimcilerin hareketlerini yakından takip ederek baskına tepki gösterdi.

Bu arada, işgal polisinin her yaştan kadının ve genç erkeklerin kimliklerine çıkışta geri vermek üzere Mescid-i Aksa kapılarından girişte el koyduğu bildirildi. İşgal polisinin bu uygulamaya baskın sırasında Mescid-i Aksa’da protesto eylemine katılanları ve yüksek sesle tekbir getirenleri çıkış sırasında gözaltına almak için başvurduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.