Fanatik Yahudiler Bu Sabah Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 03 Mart 2015
  • 787 kez görüntülendi.
Fanatik Yahudiler Bu Sabah Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Fanatik Yahudi cemaatleri, bu sabah (3 Mart Salı) işgal polisi özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek bir kez daha Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Baskın sırasında Mescid-i Aksa’da cemaatten ve ilim öğrencilerinden çok sayıda kişinin bulunduğu ifade edildi.

Baskına sözde heykel örgütleri üyeleri de katıldı ve Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri dolaşarak provokatif hareketlerde bulundu. Baskın sırasında cemaatin ve ilim öğrencilerinin Yahudi yerleşimcilere yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği bildirildi.

Bu arada, çeşitli Yahudi cemaatleri Kudüs’ün Eski Belde semtinde Yahudilerce kutsal sayılan Purim bayramını kutlamak için hazırlıklarını sürdürdü.

Küçük çaplı Yahudi gruplar Mescid-i Aksa kapıları çevresinde yürüyüş düzenlerken, sözde heykel örgütleri de Yahudi yerleşimcileri yarın ve ertesi gün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet etti.

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, baskınların olası sonuçlarından işgal yönetiminin sorumlu olacağını belirterek, Kudüs’e ulaşabilen tüm Filistinlilerden yarın ve öbür gün Mescid-i Aksa’ya gitmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.