Fars Körfezi ülkeleri İran’la ilişkileri güçlendirmeye vurgu yaptılar

Fars Körfezi İşbirliği Ülkeleri dışişleri bakanları İran İslam Cumhuriyeti ile siyasi ilişkilerin güçlendirilmesi gereğine vurgu yaptılar.

Kuveyt haber ajansına göre, Katar’ın başkentinde sözkonusu ülkelerin düzenledikleri oturumda, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer  konuda varılan  anlaşma ise olumlu karşılandı.

Kuveyt dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı Şeyh Sabah el’Halid es’Sabah,  oturum kulisinde yaptığı açıklamada, Amerikan dışişleri bakanı Kerry ile Doha’da yaptığı görüşmeye temas ederek, Kerry’inin kendilerine nükleer anlaşma konusunda  kapsamlı ve ikna edici  açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Kuveyt’li yetkili, Fars Körfezi İşbirliği Ülkelerinin  İran’la ilişkileri geliştirmeye dayalı bir karar aldıklarını söyledi.

Bu arada sözkonusu ülkelerin dışişleri bakanları oturumu sonunda yayınlanan bildiride, el’Kaide ve IŞİd gibi aşırı grupların  Arap ülkelerindeki saldırıları kınanırken, Irak’a IŞİD’a karşı mücadelesinde destek verildi.

Bildiride ayrıca Filistin meselesinin  çözümüne vurgu yapılırken, İsrail ve Filistin arasında  kavga,  adilane  bir şekilde ve Bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasına imkan verecek şekilde çözümlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.