Fars Körfezi’ndeki güvenlik, İran’ın iktidarı sonucudur

  • 01 Mayıs 2015
  • 909 kez görüntülendi.
Fars Körfezi’ndeki güvenlik, İran’ın iktidarı sonucudur

İran İslami şura meclisi başkan yardımcısı Fars Körfezi’nde var olan güvenliğin, İran İslam cumhuriyetinin bölgedeki güçlü iktidarının sonucu olduğunu belirtti.

İslami şura meclis başkan yardımcısı Muhammed Hasan Ebutorabifard dün İran’ın güneyinde Bender Abbas limanında ulusal Fars Körfezi günü nedeni ile düzenlenen 5. kültürel milli festivalde yaptığı konuşmada, İran’ın günümüzde Fars Körfezi’ndeki iktidarının, IŞİD’ın Fars Körfezi’ne sızmasını engellediğini belirtti.

Ebutorabifard Fars Körfezi’nin, Amerika’nın bölgede bulunması nedeni ile gergin olduğunu, fakat İran İslam cumhuriyetinin iktidarı nedeni ile Fars körfezinde güvenliğin en yüksek seviyede olduğunun görüldüğünü söyledi.

İslami şura meclisi başkan yardımcısı tüm uzmanların, İran’ın dünyanın en hassas, jeo-politik ve stratejik bölgelerinden birinde bulunduğunda hem fikir olduğuna değinerek, “Hiç şüphesiz bu anahtar ve önemli coğrafi konumun en önemli belirtisi, Fars Körfezi ve İran’ın bu önemli ve stratejik Körfez’in yanında bulunmasıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.